tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Rock Beach Fesztivál 2013

Rock Beach Fesztivál 2013
Rock Beach Fesztivál 2013 néven egy vadi új indulónk van a hazai fesztivál palettán, a rendezvény nem titkolt célja pedig, hogy a Balaton partot július 26. és 28. között ellása jóféle rock, metál és punk muzsikával, bátran szemezgetve a hazai és a külföldi banda kínálatból.

Részletek alább...

[2013-06-03 12:47 feltöltő: Zsófi]

Moratorium, Die Before Breakfast, Alteriah, Reason-X, Just Four

Moratorium, Die Before Breakfast, Alteriah, Reason-X,  Just Four
Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Death Night Feast a tatabányai Roxxy Music Caféban. Amire biztosan számíthat a nagyérdemű: iszonyatos zúzda, a hallójáratok sérülése óvatlanság esetén, és természetesen egy fergeteges hangulat azoknak, akik az effajta zenét kedvelik.

Részletek alább...

[2013-06-03 11:52 feltöltő: Zsófi]

Naam, Magma Rise, Room of the Mad Robots, Kilian

 Naam, Magma Rise, Room of the Mad Robots, Kilian
Talán van, aki a 2008-ban alakult New York-i Naam nevéről egy másik egy szótagból álló nevű amerikai bandára, az Omra asszociál, még akkor is, ha nem tudja, hogy ennek az egy szótagnak is fontos jelentése van a szanszkrit nyelvben és a hindu vallásban. És milyen jól teszi, hiszen a Naam zenéjéről egyébként is az Omra lehet a leginkább asszociálni, a bandára, amelyik az izzadtságban és karmikus szenvedélyekben dagonyázó sivatagi stoner rockot megtisztította minden profán piszkától, és létrehozta a kizárólag a zenei pszichedélia vallási élményére koncentráló misztikus rockot.

Részletek alább...

[2013-06-03 11:01 feltöltő: Zsófi]

Dying In This Place, Less Than Zero, GYLT, Central

Dying In This Place, Less Than Zero, GYLT, Central
Mi lehetne a megfelelő címke erre az estére? szépség? bú? dallam? lesz mindegyikből bőven. Fő attrakció a horvát Dying In This Place, a magukat bandcampen (jelenleg egyedüliként) slow-screamo névvel illető zenekar, akik teljesen jól belövik zenéjüket ezzel a meghatározással. Gyönyörű gitártémák, elnyújtott kicsit talán post-rock-ra emlékeztető riffek, fájdalmas ének, igazi remek melodic-screamo egyveleg. Érdemes csekkolni őket!

Részletek alább...

[2013-06-03 10:39 feltöltő: Zsófi]

Uriah Heep

Uriah Heep
Szeptemberben 21-én ismét Budapesten, a Pecsa Music Hallban zenél a Uriah Heep. A sokat látott épület falai között teljes hosszúságú, és a több mint 40 éves legendás zenekar munkásságát felölelő műsorra készülhetnek az érdeklődők, a legutóbbi, Into The Wild című lemez dalai mellett.

Részletek alább...

[2013-05-29 05:51 feltöltő: Zsófi]

Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus, Bleed From Within

Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus, Bleed From Within
Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda.

Részletek alább...

[2013-05-29 04:51 feltöltő: Zsófi]

Sin Of God, Phantasma, Ashen Epitah

Sin Of God, Phantasma, Ashen Epitah
A magyar halálos hurrikán újra lecsap Hódmezővásárhelyre! Majdnem 2 éve mehettetek Sin Of God koncertre utoljára Vásárhelyen, ezt igyekszenek most pótolni. Sok minden történt velük az elmúlt két évben, kiadták a lemezüket az egész világon, szétkoncertezték magukat az országban és azon kívül is, és immár végre stabil a felállásuk.

Részletek alább...

[2013-05-26 23:14 feltöltő: Zsófi]

Homewrecker, Calm The Fire, Wasted Struggle, Chaosrealm

Homewrecker, Calm The Fire, Wasted Struggle, Chaosrealm
A No Regret Productions, akik már eddig is olyan bandákat hoztak el Budapestre, mint a Dead End Path, a Trapped Under Ice, a Goodtime Boys, a Broken Teeth vagy a Give, most ismét egy izgalmas koncertet jelentettek be: október 7-én a Trafikban fog fellépni az amerikai Homewrecker és a lengyel Calm the Fire, a hazai bandák közül pedig a Wasted Struggle és a színtér reménységei, a Chaosrealm.

Részletek alább...

[2013-05-26 22:14 feltöltő: Zsófi]

XV. Kelet Underground Fesztivál & Tehetségkutató Toborzó

XV. Kelet Underground Fesztivál & Tehetségkutató Toborzó
Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kelet Underground Tehetségkutató verseny, amit ezzel a toborzó eseménnyel vezetnek fel a debreceni Dharma Klubban. Az estén a debreceni dAsh zenekar mellett két, tavalyi dobogós (Early Morning Vision, aJna) zenekar is bemutatja teljes műsorát, illetve a nevezni kívánó zenekarok első kézből tudatnak meg információkat a Tehetségkutatóval kapcsolatban. Gyertek el, érdemes! ;)

Részletek alább...

[2013-05-22 22:28 feltöltő: Zsófi]

Exhumed, Krow, Paediatrician

Exhumed, Krow, Paediatrician
Idén nyáron Európában turnézik a legendás kaliforniai gore/death metal zenekar az Exhumed. Mivel a tavaly márciusi koncert nem sikerült túl jól, visszatérnek Budapestre, hogy megmutassák hogyan is néz ki egy igazi véres, gusztustalan és brutális Exhumed buli. A zenekar egyébként már befejezte ötödik nagylemezük munkálatait szóval nem kizárt, hogy elhangzik majd egy-két új nóta.

Részletek alább...

[2013-05-22 21:56 feltöltő: Zsófi]

The Dilinger Escape Plan, Maybeshewill, Circles

The Dilinger Escape Plan, Maybeshewill, Circles
Ahhoz, hogy egy zenekar élő legendává nőhesse ki magát, nem elég az, ha az adott előadónál kéz a kézben járnak az emlékezetes dalok és a még maradandóbb koncertélmények: arra is szükség van, hogy érzékelhető legyen mindenki számára a tekintélyt parancsoló példamutatás. Márpedig a The Dillinger Escape Plan épp annyira képzett hidat a kilencvenes évek kaotikus, matekpárti metalcore-ja és az ezredfordulót követő új hullám között, amennyire mára teljesen egyedül maradt. Mindezt úgy, hogy közben egyszer sem hibázott, sőt, idő közben még Mike Pattonnal és Trent Reznorékkal is együtt zenélhetett, valamint a Conan O'Brian show-ban is átértékelte az amerikai TV-néző közönségben a nyers agresszió fogalmát.

Részletek alább...

[2013-05-19 15:40 feltöltő: Zsófi]

One Reason To Kiss, Nice One Babe, Embatheria, Lovecrose

One Reason To Kiss, Nice One Babe, Embatheria, Lovecrose
Részletek alább...

[2013-05-16 12:51 feltöltő: Zsófi]

Szükségállapot, Téveszme, Have No Clue

Szükségállapot, Téveszme, Have No Clue
Unod már a sulit?! Várod a nyarat és hogy egész nap a golyóid áztathasd a mostanra már fizetőssé vált (mocskos kapitalisták!) Palában?! Najó, legyünk politikailag korrektek: golyóid helyett a segged vagy kannácskáid áztathasd! Kinek mi, nemde?! De nem is ez a lényeg, összehoztunk egy frankó bulit, hogy elindítsuk a nyári züllést! Június 15-én 3 király banda lép fel a legendás Kacsa színpadán!

Részletek alább...

[2013-05-16 11:48 feltöltő: Zsófi]

Hatebreed, The Southern Oracle, The Idoru

Hatebreed, The Southern Oracle, The Idoru
Amikor egy zenekar már közel két évtizede aktív, és idő közben nemcsak megtalálta azt, amiben a legjobb, hanem azon belül még képes volt új utakat is nyitni egy egész műfajnak, valamint önmagát is időről időre újradefiniálta, felmerül a kérdés, hogy milyen elvárásai lehetnek még a közönségnek. Mármint felmerülhetne, ha nem a Hatebreedről lenne szó, hiszen Jamey Jasta zenekarának töretlen kitartása máig az egyik legmegbízhatóbb, a kilencvenes évek értelmében vett metalcore-produkcióját jelenti a szubkultúra szerelmeseinek. Connecticuti hardcore óriások, akik elemi erejű, extra zúzós és megalkuvást nem ismerő, brutális metalcore őrületükkel két évtizede feszítik a húrt, borzolják a kedélyeket és lökik tele adrenalinnal a népeket, most újra Budapestre látogatnak a PARK-ba augusztus 12-én.

Részletek alább...

[2013-05-16 11:44 feltöltő: Zsófi]

Another way, Jack, Krampüs, Extremus, Terence Hell, Wryness

Another way, Jack, Krampüs, Extremus, Terence Hell, Wryness
Egy jó kis zúzós este kerül megrendezésre július 5-én a Trafik klubban. Hosszú idők óta végre egy közös buli az Another way és a Jack közreműködésével. Az AW most hozta ki új lemezét, a Jack pedig pár hónapja. Mindkét banda irgalmatlanul lepakolt és égnek a vágytól, hogy ezt élőben is bizonyítsák, grind/punk/hardcore mellébeszélés nélkül. A Krampüs érkezik Veszprém cityből, hogy egy könyörtelen deathgrind bulit varázsoljon tisztelt közönség elé.

Részletek alább...

[2013-05-15 20:21 feltöltő: Zsófi]

Decrepit Birth, Jungle Riot, Grandexit, Sin Of God

Decrepit Birth, Jungle Riot, Grandexit, Sin Of God
Augusztus 14-én Budapestre látogat a kaliforniai Decrepit Birth, az a zenekar amely a 2000-es évek eleje óta a rengeteg tagcsere ellenére is nagy nevet szerzett magának a szinte tökéletesnek nevezhető albumaival és a nagyon meggyőző élő teljesítményével. Nem a hagyományos kaliforniai vonalat követik, hiszen zenéjük jóval dallamosabb, szövegeik is merőben eltérnek a hagyományos Death Metal szövegektől, ám ez nem azt jelenti, hogy brutalitásban alulmaradnának. Sőt! Kegyetlen gyorsaságú őrlésből nem lesz hiány, csak mindezt egy teljesen egyéni atmoszférával megtámogatva fogják elővezetni.

Részletek alább...

[2013-05-12 23:35 feltöltő: Zsófi]

East-Side Fight Vol. 02.

East-Side Fight Vol. 02.
Az East-Side Fight koncertsorozat vár mindenkit a június 15-én megrendezésre kerülő második csapásra, Szolnokon a Váróterem Sörözőben (Resti). Az est fellépői között köszönthetitek a mezőtúri The Heartless Aisha-t, akik igazi dallamos post-hardcore-t játszanak, a budapesti Ashley Noise-t, akik metalcore-ban utaznak. A helyi színteret képviselve ismét színpadon a Bloom Is Off The Rose, akik igazi zúzós metal zenét játszanak és végül először Szolnokon a friss lemezes budapesti One Reason To Kiss zenekar.

Részletek alább...

[2013-05-12 21:10 feltöltő: Zsófi]

August Burns Red, Blessthefall, Counterparts

August Burns Red, Blessthefall, Counterparts
Harmadik alkalommal látogat Budapestre napjaink egyik legnépszerűbb modern metalcore zenekara, az amerikai August Burns Red, akik négy nagylemezzel a hátuk mögött már bebizonyították a nagyközönség számára, hogy ebben a műfajban is lehet minőségit és egyedit alkotni. A banda védjegyéül szolgáló dallamos, technikás riffek és a kőkemény breakdownok már a korai években megmutatták a csapatban rejlő óriási potenciált, amely a debütáló nagylemezt, a Thrill Seekert is a csúcsra repítette.

Részletek alább...

[2013-05-12 19:31 feltöltő: Zsófi]

Another Dawn Comes, Stubborn, Kill With Hate, One Reason To Kiss, The Southern Oracle

Another Dawn Comes, Stubborn, Kill With Hate, One Reason To Kiss, The Southern Oracle
2008 augusztusában kissé félve gyűlt össze több száz ember a Bridge To Solace, a Blind Myself és a Shell Beach nyárzáró koncertjén az akkor megnyitó Dürer Kert szabadtéri színpada előtt, ám az elmúlt öt évben a fővárosi keményzenei színtér egyik megkerülhetetlen helyszínévé nőtte ki magát az Ajtósi-Dürer sori szórakozóhely. Az elmúlt években olyan emlékezetes és hiánypótló események kerülhettek itt megrendezésre, amelyek méltán igazolták estéről estére, hogy miközben felnőtt egy friss generáció, annak még mindig van igénye arra, hogy új löketet adhasson érdeklődésén keresztül a fővárosi koncertéletnek – és ezt hivatott megünnepelni az alábbi este is, mintegy megköszönve a koncertjáró közönségnek a kitartó érdeklődését.

Részletek alább...

[2013-05-11 15:10 feltöltő: Zsófi]

Dance Gavin Dance, Closure In Moscow, The Elijah

Dance Gavin Dance, Closure In Moscow, The Elijah
Bár a Rise Records működése bőven kapott hideget-meleget az utóbbi években, mégis vannak olyan igazolásai napjaink egyik legbefolyásosabb kiadójának, melyek mindig is magukért beszéltek. Ilyen a május 25-én végre Budapesten is fellépő Dance Gavin Dance is, akik hányattatott életútjuk ellenére is erejük teljében írják hatodik nagylemezüket a post-hardcore rajongóinak legnagyobb örömére.

Részletek alább...

[2013-05-11 12:20 feltöltő: Zsófi]