tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Anathema Acoustic

Anathema Acoustic
Számos különleges helyszín után április 25-én a budapesti Planetáriumban hallgathat meg egy akusztikus Anathema koncertet a liverpooli zenekar hazai közönsége. Az égbolt kivetített képe alatt előadott dalok egyedülálló élményt kínálnak, melyre ülőjegyek korlátozott számban még kaphatók.

Részletek alább...

[2013-04-22 11:17 feltöltő: Zsófi]

III. Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny

III. Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny
A július 13-án, a budapesti DürerKertben megrendezésre kerül III. Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny, amely minden eddiginél változatosabb programokkal várja a látogatókat.

Részletek alább...

[2013-04-22 10:16 feltöltő: Zsófi]

Banisher, Effrontery, Deathstruck

Banisher, Effrontery, Deathstruck
A lengyel technikás death metal horda Banisher ismét Budapestre jön a tavaszi turnéjuk keretien belül. A zenekar tavasszal jeleníti meg második nagy lemezüket a Scarcityt, erről az a anyagról már meg is lehet hallgatni egy számot itt:

Részletek alább...

[2013-04-16 04:01 feltöltő: Zsófi]

Insane, Subliminal Merger, A Losing Season

Insane, Subliminal Merger, A Losing Season
Legutóbb tavaly júliusban, a Balti turné előtt jártak a hajó tetőteraszán Insane-ék, a buli pedig igencsak emlékezetesre sikeredett, hiszen egy egészen elképesztő intenzitású vihar tört ki a koncert kezdésével egy időben olyan világvége közeli állapotokat kialakítva másodpercek alatt, amit egy könnyen nem felejt el az ember. Az egész terasz úszott a vízben, de ahogy ők sem hagyták abba a zenélést, úgy Ti sem adtátok lejjebb az önkívületi tombolást. Remélhetőleg ezúttal valamivel békésebb időjárási viszonyok között, de a koncert intenzitását tekintve semmivel sem alacsonyabb színvonallal ajándékozzuk meg egymást május végén, még a fesztiválszezon beindulása előtt.

Részletek alább...

[2013-04-10 05:35 feltöltő: Zsófi]

Don Gatto, COR, Samas

Don Gatto, COR, Samas
Május 9-én csütörtökön Budapesten a Showbarlangban (Vágóhíd, Soroksári út 58.) adnak egy állast a német thrasrock matrózok, akiket csak úgy ismernek a Balti-tenger partján, hogy COR. Az énekesük Friedemann egy vasfogú, teletetovált állat, akit egy csaj se merne bemutatni a szüleinek, ennek ellenére viszont nagyon szeretnivaló faszi, aki ügyesen hempereg félmeztelenül a színpadon. Magyar részről a modern metálos Samas és a Pro-Painnel Európát is megjárt Don Gatto támogatja a bulit. Kezdés nyolc körül, vagy ha már elég sok jampec lesz a helyen.

Részletek alább...

[2013-04-10 05:28 feltöltő: Zsófi]

Downfall Of Gaia, Oaken, PFA

Downfall Of Gaia, Oaken, PFA
Valószínűleg kevés olyan underground metal/hardcore iránt érdeklődő arc van, aki ne hallott volna az utóbbi időben a német Downfall Of Gaia brigádjáról, valamint a Metal Blade Recordsnál megjelenő legutóbbi "Suffocating in the Swarm of Cranes" albumukról.

Részletek alább...

[2013-04-09 21:13 feltöltő: Zsófi]

Full Of Anger Bloody Spring Fesztivál

Full Of Anger Bloody Spring Fesztivál
Sok idő telt el a tavaly novemberi IV. Full Of Anger fesztivál óta. A kicsit hosszúra nyúlt tél után itt az ideje egy újabb kiadós brutál partynak és remélhetőleg májusban már nem a térdig érő hóban kell majd utat törni, hogy eljussunk a bulira! Május 4-én, a felújított Kaptár Music Clubban a FULL OF ANGER tavaszi speciális változataként, a BLOODY SPRING FESZTIVÁL kerül megrendezésre!

Részletek alább...

[2013-04-04 23:08 feltöltő: Zsófi]

Nazareth, Tri State Corner

Nazareth, Tri State Corner
Napra pontosan legutóbbi klubkoncertje után négy évvel, április 24-én érkezik Budapestre a skót hard rock veterán zenekara, a Nazareth. A 45 év és a sok skót whisky mit sem ártott az énekes McCafferty hangjának, sőt: lehet hogy éppen ez a híresen karcos, máig jellegzetes és erős orgánum titka? A Club 202-ben egy német csapat, a Tri State Corner is játszik majd a Nazareth előtt.

Részletek alább...

[2013-04-04 22:50 feltöltő: Zsófi]

Less Than Zero, The Buttholes, Failed Suicide Plan

Less Than Zero, The Buttholes, Failed Suicide Plan
… bezzeg a régi jó dolgokból nem maradt mára már semmi… Persze ez nagyon nincs így – ellenére a béna csipsz reklámnak is -, így mindez nem lesz jellemző a 2013. április 14-én, vasárnap megrendezésre kerülő, abszolút underground rendezvényre Ajkán, a Rakéta presszóban! És hogy miért is…?

Részletek alább...

[2013-04-04 21:11 feltöltő: Zsófi]

Jeff Scott Soto, Jorge Salan, Avatar, Ozirisz

Jeff Scott Soto, Jorge Salan, Avatar, Ozirisz
Jeff Scott Soto személyében a dallamos heavy metal, hard rock és AOR zene egyik legkeresettebb énekese érkezik Budapestre. Évtizedes karrierje alatt a Talisman frontembereként ismertté vált Jeff dolgozott Yngwie Malmsteen és Axel Rudi Pell oldalán, énekelt az Egyesült Államok legsikeresebb szimfonikus metal produkciójában és Queen-tribute show-jában, de ismerhetjük a hangját rocksztárokról készített mozifilmekből is. Április 20-án saját zenekarával érkezik a Barba Negra Music Clubba, ahol Jorge Salan és a Danger Angel, valamint hazai színekben az Avatar és az Ozirisz is szerepel.

Részletek alább...

[2013-03-25 22:39 feltöltő: Zsófi]

Punkok Luca életéért vol.1.

Punkok Luca életéért vol.1.
Mutassuk meg mire vagyunk képesek! A kezdeményezés indulásakor Luca életmentő műtétre várt, melyet itthon nem tudtak elvégezni, az USA-ban működő klinika pedig több, mint 1 millió dollárt kért a beavatkozásért. Ezt az OEP nem, vagy csak részben fizeti. A történet annyiban módosult időközben, hogy a beavatkozás 2 hete sikeresen megtörtént, 2013.03.18-án, hétfőn már haza is engedték Lucát a kórházból!

Részletek alább...

[2013-03-25 05:03 feltöltő: Zsófi]

The Lord Of The Strings - Gary Moore Emlékest

The Lord Of The Strings - Gary Moore Emlékest
Gary Moore gitárosok generációinak jelentett, és jelent ma is iránymutatást - nem is beszélve a rajongók millióiról, akiket lemezei, koncertjei megérintettek bő négy évtizedes pályafutása alatt. Születésnapjának előestéjén Budapesten is találkoznak tisztelői, hogy egy vérbeli rockkoncerttel adózzanak emléke és zenei nagysága előtt, és együtt élvezzék az újra felcsendülő időtlen dalok, és a fantasztikus szólók kínálta élményt. Április 3-án a gitáros testvére, Cliff Moore és Henrik Freischlader is szerepel majd az A38 Hajón, a házigazda pedig a magyar Run For Power lesz.

Részletek alább...

[2013-03-25 04:13 feltöltő: Zsófi]

Killswitch Engage, Sylosis, Heartist

Killswitch Engage, Sylosis, Heartist
Kevés olyan a 90-es évek végén, 2000-es évek elején alakult zenekar van, akiket még nyugodt szívvel nevezhetünk stílusteremtőnek, avagy újítónak. A 70-es és a 80-as évek ikonjai szinte mindent kitaláltak és eljátszottak amit lehetett, így nem sok mindent hagytak hátra az utókornak. Mégis időről-időre akad néhány zenekar, akik még képesek valami újat alkotni és létrehozni, valami addig nem létezőt.

Részletek alább...

[2013-03-21 16:13 feltöltő: rasztamas]

Salvus, Stratégia, Virrasztók

Salvus, Stratégia, Virrasztók
Összeállt a kép... a hang... a szó... a dal... a lelkekről gondoskod kell, búcsúztatni az elhunytakat. Kóbor árnyak sokasága jelenik meg mikor meggyúlnak a virrasztás gyertyái. A pécsi társaság pár éve megkezdte virrasztásai sorát, mely ezúttal ismételten a fővárosba látogat. Húsvét előestéjén a Zúzda Rock Kert közönségét varázsolja el a Virrasztók színpadi műsora, muzsikája. Erre az estére két segítőtárs kísérő őket el: a februárban új nagylemezzel jelentkezett, az egészséges nemzeti öntudatban megmaradt, zeneközpontú Stratégia, valamint a Salvus, melyet röviden így lehetne jellemezni: dallamos énekkel ellátott lendületes metal zene, mindenféle műfaji korlátok nélkül.

Részletek alább...

[2013-03-20 19:37 feltöltő: Zsófi]

Pain Of Salvation, Anneke, Árstíðir

Pain Of Salvation, Anneke, Árstíðir
Április 7-én különleges, akusztikus műsorral érkezik Budapestre három olyan előadó, akiknek munkássága jól ismert az igényes, kimunkált és tartalmas zenék kedvelői előtt. A svéd Pain Of Salvation a progresszív rockzene évtizedes múltú képviselője, Anneke van Giersbergen saját jogán és a Gatheringben eltöltött évek által vívott ki elismerést, az izlandi Árstíðir pedig a szigetország zenei életének egyik legfontosabb aktuális szereplője.

Részletek alább...

[2013-03-19 17:44 feltöltő: Zsófi]

Dorena

Dorena
Bár a post-rock, mint terminus, az utóbbi pár évben egyre inkább szitokszóvá vált, semmint örömet és megnyugvást sugárzott volna, szerencsére még mindig akad egy-egy olyan fiatal zenekar, amelyik rácáfol erre a tendenciára, mert nem tesz többet annál, minthogy jó dalokat írjon. Ilyen zenekar a göteborgi Dorena is, akik harmadik nagylemezük megjelenésének alkalmából adnak majd ingyenes koncertet az Instantban.

Részletek alább...

[2013-03-19 17:11 feltöltő: Zsófi]

Generation of Vipers, Severe, Torn From Earth, Octahed

Generation of Vipers, Severe, Torn From Earth, Octahed
Szeptemberben a morózus és súlyos sludge hangzásvilág szerelmesei már be is karikázhatják a naptárukban a hónap harmadik keddjét, ugyanis 17-én nem más ad majd koncertet a Trafik Klubban, mint a US Christmas ritmusszekciójából verbuválódott Generation of Vipers.

Részletek alább...

[2013-03-15 14:32 feltöltő: Zsófi]

Eyehategod, Harms Way, Twitching Tongues, The Gates Of Slumber, I Exist

Eyehategod, Harms Way, Twitching Tongues, The Gates Of Slumber, I Exist
Július 22-én a sludge itthoni rajongói delíriumos mosollyal veszik majd egy emberként az irányt a Dürer Kert nagyterme felé, hiszen egy minifesztivállá duzzadt este keretein belül élhetnek át egy történelmi pillanatot: az Eyehategod első hazai fellépését. Akinek pedig nem lenne elég Jimmy Bowerék magyarországi debütálása, azok bizonyára ugyanilyen elánnal örülhetnek a páratlan felvezetésnek, amiről egy turnéegyesítés jóvoltából a Harms Way, a Twitching Tongues, a The Gates of Slumber és az I Exist fognak gondoskodni a mocsár, a súly és a gyűlölet hívószavainak háromszögében.

Részletek alább...

[2013-03-15 14:01 feltöltő: Zsófi]

Aluk Todolo, Scivias, Lussuria

Aluk Todolo, Scivias, Lussuria
A konzervatív zenerajongók minden bizonnyal úgy vannak vele, hogy a zenében is az a leghelyesebb, ha jóllakik a kecske, és megmarad a káposzta is. Namármost, bár az Aluk Todolo nem az a kifejezett konformista, szabályokhoz és elvárásokhoz ragaszkodó zenekar, sem a kecskét, sem a káposztát nem hiányolhatja senki albumaikból és előadásaikból. A káposztáért ugyanis esetükben a német zene egyik legnagyobb vívmánya, a róla elnevezett krautrock jelenléte felel, a kecske pedig természetesen a black metalt jelöli. E két műfaj váratlan, de egyáltalán nem erőltetett vegyítése adja a kifejezetten rituális, alkimista szándékkal játszott zene alapját.

Részletek alább...

[2013-03-15 12:24 feltöltő: Zsófi]

Alestorm, Ex Deo, Lagerstein

Alestorm, Ex Deo, Lagerstein
Skót és ausztrál kalózok ütköznek az Alestorm és a Lagerstein zenekarok személyében március 26-án a budapesti Club 202-ben. A két folk metal banda mellett a Kataklysm frontemberének koncept zenekara, az Ex Deo is szerepel: a death metal csapat a Római Birodalom korát idézi meg a színpadon, és várja a beöltözni vágyú rajongókat is ezen az estén.

Részletek alább...

[2013-03-13 04:37 feltöltő: Zsófi]