tartalomkoncertekgalériaimpresszumvideókletöltés
Koncertek

Warpigs

Warpigs
“Cartier az óra / Yves-Saint Laurent ing / Kétárbócos jachtom / Az öböl kék vizén ring / Monte Carlo mellett / A múlt szivarfüstbe vész / Mikor 180-nal hajnalban / Hazafelé mész” - szólt minden rádióból szűk másfél évtizeddel ezelőtt a Warpigs Monte Carlo című dala. Most eljött a pillanat, hogy az aranyveretes sorokat bárki élőben meghallgassa, ugyanis hosszú kihagyás után színpadra áll a ’90-es évek végének sikerbandája. Eszenyi Petasék szeptember 14-én a Zöld Pardonban idézik meg, milyen lehet a francia Riviéra, ha az ember megüti a főnyereményt.

Részletek alább...

[2013-09-08 12:47 feltöltő: Zsófi]

We Butter The Bread With Butter, Betraying The Martyrs, Shoot The Girl First, Subliminal Merger

We Butter The Bread With Butter, Betraying The Martyrs,  Shoot The Girl First, Subliminal Merger
Noha már tavaly is megtapasztalhatták első hazai koncertjének alkalmával a bulizós deathcore rajongói, hogy a német We Butter The Bread With Butter nem ismer tréfát, ha minőségi szórakoztatásról van szó, november 4-én az A38 Hajóra már főzenekari, egész estés programmal tér vissza Goldkinder című új lemezével a lübbeni banda, és ha ez nem elég, a srácok turnéja Budapesten találkozik majd a Betraying The Martyrs aktuális körútjával.

Részletek alább...

[2013-09-08 12:41 feltöltő: Zsófi]

Madball, Deez Nuts, Your Demise, Nasty

Madball, Deez Nuts, Your Demise, Nasty
Az idén épp fennállásának 25. évét ünneplő New York-i hardcore/punk legenda, a Madball a tél folyamán ismét Európa-turnéra indul, ami december 9-én Budapestet is érinti majd. Az Enter the Nu Breed Tour keretein belül három frissebb – köztük egy most búcsúzó – hang kíséri majd Freddie-éket a kontinens meghatározó klubjaiban, ezáltal is egyesítve a régi motorosokat azon fiatalokkal, akik még csak most ismerkednek a szubkultúrával.

Részletek alább...

[2013-09-05 05:28 feltöltő: Zsófi]

Mudpie, Vex, Positive Mind, Exilent

Mudpie,  Vex, Positive Mind, Exilent
…not just boys fun! Szól a 7 Seconds klasszikusa. Szól, és ezen dalszöveg vonalán haladva a lányok megmutatják létjogosultságukat a hardcorepunk szcénában Ajkán a Rakétában szeptember 6-án, pénteken.

Részletek alább...

[2013-09-05 04:53 feltöltő: Zsófi]

United Side, Something Against You, Iron Chains, Cold Reality

United Side, Something Against You, Iron Chains, Cold Reality
A babonások számára igazán megfelelő napon, szeptember 13-án pénteken a magyarországi hardcore színtér idősebb és fiatalabb – valamint remélhetőleg legfiatalabb – generációi gyűlnek össze a Dürer Kert kistermébe segíteni és ünnepelni, az ONLY THE RAJ SURVIVE! SHOWCASE alkalmával.

Részletek alább...

[2013-09-03 19:44 feltöltő: Zsófi]

Dirty Sound Magnet, The Black Widow's Project, Head For The Sun

Dirty Sound Magnet, The Black Widow's Project, Head For The Sun
Szeptember 11-én A Kínaiban (1095 Soroksári út 58., Vágóhíd terület) lép fel a svájci Dirty Sound Magnet, a The Black Widow's Project és a magyar Head For The Sun (akikhez újra Orczy Rafael énekes társul).

Részletek alább...

[2013-09-01 15:47 feltöltő: Zsófi]

Ossian, Krízis

Ossian, Krízis
A végigturnézott nyár után hamarosan a fővárosban is bemutatja idei albumának dalait az Ossian: szeptember 14-én a Petőfi Csarnokban szerepel a zenekar. A néhány hét alatt aranylemezzé érett, A Tűz jegyében című új album dalai mellett nem maradnak el a banda klasszikusai sem a koncerten, a felvezetésről pedig a Krízis együttes gondoskodik majd.

Részletek alább...

[2013-09-01 15:27 feltöltő: Zsófi]

Finntroll, Týr, Skálmöld

Finntroll, Týr, Skálmöld
Idén megjelent új lemezével érkezik szeptember 13-án Budapestre a folk metal egyes számú, 15 éve működő képviselője, a Finntroll. Ezen az estén két további, hazánkban már jól ismert csapat is játszik a Club 202-ben: a Feröer-szigeteki Týr a napokban megjelenő albumát mutatja be, a programot pedig az autentikus izlandi témákat feldolgozó viking metal banda, a Skálmöld nyitja.

Részletek alább...

[2013-08-27 19:09 feltöltő: Zsófi]

Fates Warning

Fates Warning
Lassan tíz éve várja a Fates Warning rajongótábora, hogy az egyik leghíresebb progresszív metal zenekar új albumot adjon ki. A találgatásoknak és a várakozásnak most vége szakad: az amerikaiak áprilisban stúdióba vonultak, és szeptember 30-án végre a boltokba kerül a Darkness In A Different Light című új lemez, melyhez lemezbemutató turné is kapcsolódik. A műfaj úttörő munkásságú, idén 30 éves csapata október 16-án Budapestre is visszatér, ahol ismét az A38 Hajón játszik majd.

Részletek alább...

[2013-08-27 18:38 feltöltő: Zsófi]

Inpersonæ, The Smash, Me Ill, Tiszta Korom

Inpersonæ, The Smash, Me Ill, Tiszta Korom
Négy csapat, melyek közös pontjai igen fontosak: a zene szeretete, a rock felszabadító ereje, a megnyugvás hiánya, az alkotási vágy, s nem utolsó sorban az értékelhető, visszajelzést igénylő színpadi produkció. A repertoárt fokozatosan lepik el saját dalaik a feldolgozások ellenében, persze belefér egy-két régi kedvenc a hangulat fokozása érdekében.

Részletek alább...

[2013-08-27 18:35 feltöltő: Zsófi]

Turn Of Mind, The Heartless Aisha, Marauders, Project For A Better Dream , Inhale Me

Turn Of Mind, The Heartless Aisha, Marauders, Project For A Better Dream , Inhale Me
2013. Augusztus 31-én a nyár búcsúztatójaként második alkalommal kerül megrendezésre a Unity is Strength elnevezésű rendezvénysorozat, melynek magját a The Heartless Aisha és a Turn of Mind közös fellépése képezi.

Részletek alább...

[2013-08-27 16:17 feltöltő: Zsófi]

I. Death By Metal Festival

I. Death By Metal Festival
Hagyományteremtő tervekkel indítja útjára jövőre a Hammer Concerts a Death By Metal fesztivált. Az először 2014. február 1-jén, a Dürer Kertből jelentkező rendezvényen a műfaj számos hazai és nemzetközi képviselője mutatja meg magát - az első visszaigazolt fellépők a Kataklysm, a Krisiun és a Fleshgod Apocalypse.

Részletek alább...

[2013-08-22 20:41 feltöltő: Zsófi]

Hollywood Rose 10. éves jubileum

Hollywood Rose 10. éves jubileum
2013. október 12.-én, szombaton a hazai zenei éra leghitelesebb Guns N' Roses Tribute csapataként indult Hollywood Rose 10 éves születésnapi koncertet tart a Petőfi Csarnokban.

Részletek alább...

[2013-08-22 20:34 feltöltő: Zsófi]

Nile, Ex Deo, Svart Crown

Nile, Ex Deo, Svart Crown
A szeptember 3-án Budapesten játszó Nile és Ex Deo is remek példa arra, hogy a brutális énekhanggal és dalszövegekkel operáló death metal műfajnál sem maga a lehengerlő hangzás az egyetlen kitűzhető cél – a két extrém metal zenekar ugyanis az emberiség történetének két viharos, mai szemmel nézve talán túlzottan is nyers és brutális világába kalauzolja a hallgatót: az ókori Egyiptom és a Római Birodalom évszázadaiba. A Club 202-ben tartandó koncerten szintén játszik a francia Svart Crown zenekar.

Részletek alább...

[2013-08-22 20:09 feltöltő: Zsófi]

Mercenary, Omnium Gatherum, Essence, Miserium

Mercenary, Omnium Gatherum, Essence, Miserium
Annak ellenére, hogy a svédországi Göteborg nevével is fémjelzett dallamos extrém metal egyike a legnépszerűbb metal zenei stílusoknak, az elmúlt időszakban nem sok efféle zenekar turnéja vetődött el Magyarországra. Ezen a hiányon enyhít némileg a Hammer Concerts szeptember 5-ei rendezvénye, ahol a dán Mercenary, a finn Omnium Gatherum, a szintén dán Essence és a hazai Miserium játszik a Soroksári úton található ShowBarlangban.

Részletek alább...

[2013-08-22 20:02 feltöltő: Zsófi]

Last Hope, The Last Charge, Nadír

Last Hope, The Last Charge, Nadír
Augusztus 24-én Budapestre látogat Kelet-Európa egyik legjelentősebb hardcore zenekara, a bolgár Last Hope. A ’90-es években megalakult, szófiai csapat az új évezredben vált igazán tényezővé az európai színtéren, spliteltek a 25 Ta Life-fal, koncerteztek a Madball, az Agnostic Front, a Biohazard és az Anthrax oldalán is, legutoljára pedig tavaly adtak ki albumot More Than Ever címmel.

Részletek alább...

[2013-08-22 19:57 feltöltő: Zsófi]

Insane, Depresszió

Insane, Depresszió
Sikeres nyári turnéjának zárókoncertjét adja a Zöld Pardonban a metal műfaj egyik legnépszerűbb itthoni zászlóvivőjeként ismert Depresszió. A banda egy speciális műsorral készül a turné-temető bulira, ráadásul még az Insane zenekart is magukkal hozzák a Rákóczi híd budai lábához augusztus 22-én, csütörtökön.

Részletek alább...

[2013-08-19 06:24 feltöltő: Zsófi]

Reckless Roses, Pitstone

Reckless Roses, Pitstone
A Reckless Roses (Guns N’Roses Tribute) augusztus 30-án ünnepli fennállásának első évfordulóját. Bár hivatalosan már 3 hónapja is elmúlt egy éves a csapat, azonban ünneplésre csak jelen felállásukkal lehet okuk, azaz Vass Csabival (szólógitár) és Gaál Gábriellel (ritmusgitár) létrehozott új formációval.

Részletek alább...

[2013-08-19 05:55 feltöltő: Zsófi]

II. Dirty Black Summer Tribute Fesztivál

II. Dirty Black Summer Tribute Fesztivál
A tavalyi nyár egyik legjobb bulija a Dirty Black Summer Feszt volt a Dürerben. Soha annyi hozzászólást és dicséretet nem kaptak az eseményeink, mint akkor. Idén extra dobással készülünk a dologra. Azon felül, hogy mindenki különlegesen hosszú programot játszik, a kerti színpadon egy speciális koncertet fog adni a Slipchaos este 8 órától. A 100 perces szettben elő fog kerülni rengeteg ritkán játszott dal, extra látvány várható, egyszóval év koncertje gyanús az ügy.

Részletek alább...

[2013-08-19 05:51 feltöltő: Zsófi]

Watch My Dying, Subliminal Merger

Watch My Dying, Subliminal Merger
Negyedik alkalommal tér vissza a magyar extrém metal vezető bandája, a Watch My Dying az A38 Hajó teraszára. A WMD éppen az új anyag kiadása előtt van. Nyár elején vettek fel 6 dalt a Pannónia Stúdióban, melyeket hamarosan a közönség számára is elérhetővé tesznek. Az új dalok nagy része nem lesz ismeretlen a koncertlátogatók részére, hiszen például a Száraz felhőket 2012 év eleje óta nyomják, de a Harmatátkozó és a Fekete doboz is már elhangzott több bulin.

Részletek alább...

[2013-08-19 05:46 feltöltő: Zsófi]